• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Înapoi

Ce e de făcut în cazul problemelor foliare?

bladproblemen-1-bac-online.jpg13 mar.

Atunci când plantele suferă de probleme foliare, frunzele lor ar putea începe să se vestejească, pot deveni pătate sau se pot usca. Cum puteți preveni acest proces și ce puteți face când se întâmplă? În acest blog, vom explora prevenția problemelor foliare, vom analiza diversele tipuri și vă vom informa cum să le tratați. 

Prevenția problemelor foliare

Pentru a preveni problemele, asigurați-vă că supravegheați zilnic cultura dvs. Astfel, veți observa imediat dacă se întâmplă ceva. Observați ceva ciudat? Atunci începeți prin identificarea eventualelor modificări pe care le-ați făcut. Poate că ați crescut cantitatea de nutrienți sau ați modificat umiditatea? Monitorizați și temperatura încăperii. Este foarte posibil să fie mai ridicată sau mai scăzută decât poate suporta cultura dvs. 

O altă cauză a deteriorării ar putea fi o modificare a valorii pH-ului. Prin urmare, verificați periodic dacă nivelurile de pH trebuie mărite sau reduse. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui pH-metru. Dacă nivelurile de pH sunt prea ridicate, compensați prin administrarea BAC pH-. Sunt acestea prea scăzute? Atunci adăugați BAC pH+. 

Pe de altă parte, vă recomandăm cu insistență să fiți atenți la ciupercile dăunătoare. Ciupercile stau la baza multor boli foliare. Prevenția se face în special prin păstrarea umidității scăzute și a nivelurilor de igienă ridicate în zona culturii. 

Diferite tipuri de probleme foliare

Să recapitulăm: problemele foliare pot fi cauzate de administrarea unei cantități prea mari sau prea mici de nutrienți, de umiditate excesivă, de temperaturi dăunătoare sau de dezvoltarea diferitor ciuperci. Ne vom referi acum la două probleme foliare des întâlnite: pătarea frunzelor și mucegaiul. 

  • Pătarea frunzelor este cauzată de ciuperci din diverse familii. Numeroasele tipuri ale acestei boli apar în condiții de vreme toridă, umiditate ridicată și atunci când există o deficiență de azot. Îndepărtați frunzele afectate atunci când apar pete pe frunze. În cazul rotației culturii, asigurați-vă că zona înconjurătoare este curată și că nu rămân spori.
  • Mucegaiul este o ciupercă ce se dezvoltă pe planta pe care creste. Această ciupercă se poate recunoaște după pelicula albă care apare în primul rând pe partea superioară a frunzelor. Mucegaiul poate fi prevenit prin administrarea BAC Foliar Spray. Plantele dvs. sunt afectate? Atunci încercați să îndepărtați mucegaiul prin administrarea unui spray foliar făcut în casă, care constă în lapte (40 %) și apă (60 %). Acesta va împiedica răspândirea ciupercii. Pulverizați zilnic pe cultură, dar nu pulverizați pe muguri. 

Mai multe informații? 

Doriți să aflați mai multe despre prevenirea și tratarea problemelor foliare? Vă invităm să ne sunați sau să ne trimiteți un e-mail. Așteptăm cu nerăbdare să vă ajutăm să vă mențineți cultura sănătoasă. 

« Înapoi

Scroll to top