• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Înapoi

Care este efectul HCO3?

Effect van HCO3 - Blog13 nov.

HCO3 este formula pentru bicarbonat. Această substanță determină creșterea valorii pH-ului substratului. În acest articol discutăm efectul bicarbonatului, când este și când nu este de dorit acesta și de unde provine această substanță.  

Neutralizarea valorii pH-ului

Dacă valoarea pH-ului este prea scăzută, poate fi avantajoasă pentru plantele dumneavoastră o creștere a cantității de bicarbonat. Valoarea prea scăzută a pH-ului poate face ca planta să absoarbă prea puțin sulf sau azot, ceea ce poate avea un efect toxic. În acest caz, bicarbonatul poate neutraliza valoarea pH-ului. Însă dacă valoarea pH-ului este deja ridicată, nu este de dorit să adăugați HCO3. Plantele nu vor mai putea să absoarbă la fel de bine sau chiar deloc unii nutrienți, iar apa se va înverzi din cauza algelor. Plantele pot chiar să moară. 

Nu este un element nutritiv

Bicarbonatul nu este un element nutritiv și nu se adaugă în amestecurile de pământ de ghiveci. Totuși, substanța poate fi prezentă în acest pământ și este menționată în analiza nutrienților pământului de ghiveci. De exemplu, bicarbonatul poate să apară în cazul tratării cu var. De asemenea, acesta se întâlnește adesea în argilă, compost și apă. În plus, bicarbonatul se poate forma din CO2 în mediul rădăcinii, atunci când crește valoarea pH-ului. În timpul cultivării, bicarbonatul se poate forma în cazul aplicării unui îngrășământ care crește pH-ul. 

Dacă doriți să preveniți apariția bicarbonatului în urma aplicării unui îngrășământ care mărește pH-ul, vă recomandăm să adaptați compoziția îngrășământului astfel încât să fie mai acidă.

Cum recunoașteți o valoare prea ridicată a pH-ului?

Dacă valoarea pH-ului este prea ridicată, acest lucru se observă mai întâi la vârful plantei. Frunzele își schimbă culoarea din verde-deschis în galben-închis, iar vârfurile se pot răsuci în sus. Cozile frunzelor capătă adesea o nuanță mov.   

Aveți nevoie de consiliere personală?

Aveți nevoie de sfaturi despre conținutul de HCO3 din pământul dumneavoastră de ghiveci? V-o oferim cu plăcere. Avem diverse produse care pot spori sănătatea plantelor dumneavoastră. Dacă bicarbonatul face să crească prea mult valoarea pH-ului, puteți combate acest lucru cu BAC pH- fosfor. Acesta se dizolvă bine în apă.

« Înapoi

Scroll to top