• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Înapoi

Care este diferența dintre agricultura organică și cea ecologică?

verschil-tussen-ecologisch-en-biologisch-teelt-blog-bac.jpg03 dec.

„Agricultura organică” și „cultivarea ecologică” par să însemne același lucru. Cu toate acestea, există diferențe esențiale între ele. Citiți această postare ca să înțelegeți mai bine ce înseamnă agricultura organică și cea ecologică. 

Ce este agricultura organică?

Cuvântul „organic” este protejat și poate fi folosit numai pentru a descrie produse care poartă marca organică europeană, marca EKO sau eticheta Ecocert. 

Cultivarea organică presupune respectarea următoarelor reguli:

  • nu se folosesc pesticide chimice;
  • nu se folosesc îngrășăminte artificiale; 
  • nu se folosesc semințe modificate genetic;
  • energia și resursele naturale se utilizează în mod responsabil. 

Marca EKO are exigențe mai mari decât marca organică europeană. A doua pune accent pe protejarea mediului și pe bunăstarea animalelor. Prima impune și cerințe privind consumul de energie, ambalarea, aspectele sociale și comerțul echitabil. 

Ce este agricultura ecologică?

Agricultura ecologică seamănă cu cea organică, dar duce lucrurile mai departe, ținând cont de întregul ecosistem și acționând numai în conformitate cu ciclul natural al vieții. De exemplu, un agricultor ecologic folosește compost provenit din deșeuri. Printre exemplele de măsuri luate de agricultorii ecologici se numără:

  • reducerea la minimum a cantității de deșeuri produse; 
  • reciclarea oricăror deșeuri produse (deșeurile organice se adună pentru obținerea compostului); 
  • plantarea de vegetație în jurul culturilor, având rolul de a spori bunăstarea albinelor, a păsărilor de pădure etc. 

Produsele BAC care poartă o marcă organică

Căutați produse pe care să le utilizați în agricultura organică? BAC se concentrează asupra producției de nutrienți pentru plante, stimulatori, îngrășăminte organice și potențiatori pentru plante. Multe dintre produsele noastre poartă în prezent eticheta Ecocert. 

Mai multe informații despre agricultura organică

Doriți să aflați mai multe despre cultivarea organică? Ne-am bucura să vă împărtășim cunoștințele noastre și să vă oferim recomandări privind produsele potrivite pentru culturile dvs. și modul de utilizare a acestora. 

« Înapoi

Scroll to top